• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook
#
Lembur medem cakueum. Listrik can aya tanda-tanda rék hurung deui, boa tuluy pareum...
#
Unggal bulan ngahajakeun meulian “Manglé”. Dibélaan ngaduakeun huap,...
#
Dina nyanghareupan mahabuna internét ayeuna, naha aya pangaruhna ka Manglé? Tangtu...
#
Apan harita kuring kungsi balaka. Salaki kanyahoan rék kawin deui. Bareng pisan jeung...
#
Can ogé sababaraha menit, pamajikan téh ngagurinjal, leungeun kuring lalaunan...
SNSenén, 13 Novémber 2017

Buku Hasil Para Pangarang Léléngkah Halu

Dina poé Ahad (12/11), anggota grup Fésbuk SCS ngayakeun riungan di Punclut, Lémbang. Ku ayana riungan henteu saukur silaturahmi para anggotana hungkul, tapi riungan téh saenyana mah hiji kagiatan launching medalna buku antologi karya sastra anu judulna “Ungkara Lalangit Rasa” hasil karya sababaraha pangarang anyar anu jadi anggota di grup Fésbuk... • Terasanana
SNSenén, 13 Novémber 2017

Naha Pantes jadi Pahlawan Nasional?

Dina raraga milangkala Manglé nu ka 60 taun, dina tanggal 10 November 2017 nu ogé unggal taun dipieling jadi hari pahlawan nasional, Manglé ngayakeun sawala ngeunaan Moh. Toha jeung Moh. Ramdan. Naon waé eusi sawalana? ***   Mohammad Toha jeung Mohammad Ramdan téh pahlawan ti Bandung. Duanana, nurutkeun sejarawan Prof. Nina Herlina mah pantes pisan... • Terasanana
SNAhad, 12 Novémber 2017

Diskusi Bulanan PPSS

Anyar kénéh kaliwat, Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda (PP-SS) ngayakeun acara Pésta Sastra Sunda di Gedung Kesenian Mayang Sunda. Ieu acara téh hasil rukun gawé jeung kagiatan Seni Bandung nu dilaksanakeun tanggal 11-12 Oktober 2017. Ngan, sabada Pésta Sastra Sunda lekasan, naon deui kagiatan PP-SS téh? ***   Ketak PP-SS dina... • Terasanana
Ahad, 12 Novémber 2017

JERUK BALI

Basa di sakola aya nu méré binih jeruk bali téh, deuh kacida atohna. Teu sirikna ajrag-ajragan. Meunang hayang ti baréto. Aya dua bibit méréna téh. Nu hiji dipelakkeun di buruan sakola, nu hiji deui mah dibawa. Ngahaja teu dibawa duanana, lantaran bingung keur tempat melakna. Buruan tukang  geus pinuh ku rupa-rupa tatangkalan, aya... • Terasanana
SNJumaah, 14 Oktober 2016

Ngabina Sirung Harepan
Nyaah ka Budaya Sunda

Final Pasanggiri Cover Mangle Rumaja 2016 geus digelar 9 Oktober 2016 kamari di Aula Museum Sri baduga Provinsi Jawa Barat, para pamilon pasanggiri anu sakabehna bagean tina anggota Mitra Rumaja  katingal reueus jeung sugema milu runtuyan kagiatan anu digelar ti mimiti tug nepi ka milu prosés Karantina salila 2 poé di Villa Mayang Arum Sunda, Ciwidey pikeun... • Terasanana
SNRebo, 04 Méi 2016

Pasanggiri Cover Mangle Rumaja 2016

Pasanggiri Cover Mangle Rumaja 2016   Panitia nampi pendaftaran unggal dinten tabuh 8 dugi ka Tabuh 5. Tempat pendaftaran: - Sekretariat Mitra Rumaja Jl. Pangkur No. 2 Bandung - Kantor Redaksi Mangle Jl. Pangkur No. 20 Bandung   Contact Person: - Ayi Sundana (Tlp/WA: 085846489433, BBM: 554EB15E) - Dicky MR (Tlp/WA: 081234560832) - Kemala Wijayanti (Tlp/WA:... • Terasanana
SNManglé Édisi 2574

Sagagang Kembang Anyelir

Rada reuwas basa manéhna ‘curhat’ téh. Obrolanana bet bras kana kahayangna boga salaki. Umurna mah sahandapeun Si Bungsu anak Ki Sobat téh, tapi geus kungsi ngalaman laki rabi, ngan gagal. Kitu cék Bapana ka kuring. Karasa jeung kabandungan  pisan, kumaha dagdag-dégdégna  basa manéhna ngawulaan, sabot kuring... • Terasanana
SNSenén, 15 Fébruari 2016

Kota Ayar Gedébagé
Antara Pangharepan jeung Kahariwang

Mun ayeuna ngalanglang wewengkon gedébage, bisa jadi geus loba nu mimiti robah. Apan, ka tukang-tukang mah, pasawahan upluk-aplak, jadi harepan para patani nyumponan pangabutuh hirupna. Arinyana, teu kudu jauh lumaku mun hayang meunang pangasilan, da akri riab ka sawah metakeun rupa-rupa tarékah. Ayeuna, lain bihari. Geus loba nu robah lebah dinya téh. Totondén... • Terasanana
SNManglé Édisi 2559

Nataharkeun Politikus
‘Gaya’ Tatar Sunda

Béda cai béda tampian. Kitu deui dina urusan politik. Masing-masing tempat kudu ngabogaan anu béda, lantaran nu diurus téh manusa nu boga ciri mandiri. Kumaha ari di Tatar Sunda Jawa Barat? Dr. Sahya Anggara, Drs., M.Si. Dekan Fisip, Universitas Islam Negeri (UIN) SGD Bandung bruk-brak ka Manglé. Ngaléngkah kana alam démokrasi, loba nu... • Terasanana
SNKemis, 03 Désémber 2015

Urang Sunda
Kalimantan Utara
Silaturahmi ka Manglé

Lunta jauh, najan ahirna bubuara di lembur deungeun, teu jadi sual. Lantaran, satukebing langit saamparing jagat gé, bumi Alloh. Saha waé gé bisa milih tempat geusan nyorang hirup jeung huripna. Mémang ilahar deuih patukeur padumukan gé. Nu asalna ti lembur deungeun teu jarang nu milih tatar Jabar jadi pamatuhanana. Kitu deui urang Sunda nu aya di... • Terasanana
SNSenén, 23 Novémber 2015

Milangkala Mangle
di Puseur Kota

Milangkala Manglé ka 58 geus lekasan. Tempatna di Aula Barat Gedung Saté, Jalan Diponegoro Bandung, Sabtu 21 Nopember 2015, kalawan dipiéling pinuh ku rasa sukur ka Gusti Alloh Swt. Majalah Manglé nu ngadeg taun 21 Nopémber 1957, nepi ka ayeuna terus medal, kalawan midangkeun tulisan-tulisan nu ngandung ajén-inajén kasundaan. Sajanan kiwari... • Terasanana
SNManglé Édisi 2552

Ngatik Ulah Ukur Nyarita

Teu cukup minterkeun otakna ngatik mah. Nu teu éléh pentingna téh ahlak jeung kalakuanana. Cindekna, ngatik téh kudu jadi cukang lantaran manusa masagi! Ngan, kumaha carana? Prof. Furqon, MA.,Ph.D. Rektor Universitas Pendidikan Indonesia (UPI) nepikeun pamanggihna ka Manglé. Loba nu percaya geusan nyorang hirup jeung huripna téh, di antarana... • Terasanana
Manglé Édisi 2549

Wajib Béla Nagara

Sahéng warta ngeunaan wajib béla nagara. Cenah, sakur warga nagara Indonésia, nu umurna 30 taun ka handap, baris dilatih militer salila 30 poé. Kitu cék Menhankam Ryamizard Ryacudu. Puguh wé harénghéng. Sora panuju jeung teu panuju, hoghag sili témpas. Pikeun jalma nu ti barang gubrag ka dunya, nepi ka tokroh-tokroh, hirup di... • Terasanana
Manglé Édisi 2547

Metik Hikmah tina Hijrah

Alloh SWT ngadawuh dina Al Quran nu hartosna kirang langkung: "Yeuh jalma-jalma nu ariman! Naha maranéh hayang dituduhkeun ku Kami balantik nu bisa nyalametkeun maranéh tina siksa nu peurih? (Nyaéta) maranéh ariman ka Alloh ka RosulNa sarta jihad dina jalan Alloh ku harta katut jiwa maranéh. Tah éta téh anu leuwih hadé pikeun... • Terasanana
SNManglé Édisi 2548

Ngukur Kakuatan Ékonomi Jabar
Mapag Pasar Bébas ASEAN

Agung Suryamal S.; Pasar bébas ASEAN nu katelah Masyarakat Ekonomi ASEAN (MEA) geus ngadodoho. Atuh nu bébas lar-sup téh lain ukur barang jeung jasa, tapi deuih tanaga profesional, modal, jeung investasi. Kumaha ari tataharna para pangusaha Jawa Barat? Agung Suryamal S., Ketua Umum KADIN Jawa Barat nepikeun pamanggihna ka Manglé. Mapag persaingan éra... • Terasanana