• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Hade Gogog Hade Tagog

Kénging Rumpaka M-Online
Kintun kana Facebook

Ayeuna teh keur rame pisan madungdengkeun sual kapamimpinan. Padahal karuhun Sunda mah geus ti baheula mula ngalarapkeun salasahiji ciri manusa nu kaasup hade, kaasup oge dina sual kapamimpinan. Contona nu kagambar dina paribasa “Hade Gogog Hade Tagog”

 

Hade gogog hade tagog.

Hartina: Hade budi alus basa paripolahna pikaresepeun.

Harti dina basa Indonesia: Baik budi pekerti maupun prilakunya.

Pedaran: Kang Firman kapilih jadi ketua Karang Taruna. Kituna teh pantes keur mah pinter katambah bisa nyarita. Ka saha bae deuih teu weleh sopan. Matak, pantes upama pada mikaresep teh.

Conto dina kalimah

“ Saha nu kapilih jadi ketua Karang Taruna teh, Jang?” tanya Kang Ahmad ka Diki.

“Kang Firman Kang,” ceuk Diki.

“Merenah, da manehna mah hade gogog hade tagog.”

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: