• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Ha-Ha-Ha

Kénging Rumpaka M-OnlineRumpaka M-Online
Kintun kana Facebook

Tangkap!


Bapa: ''Naha kaca ambaracak?''
Mamah: ''Katabrak bata, Pah!''
Bapa: ''Hah, katabrak bata?''
Mamah: ''Ya, basa Mamah ngalayah-layah wawadahan lantas aya hayam ngacak-ngacak. Na wawadahan banyak sampah sagala aya. Mamah marah, gap kana bata. Maksad Mamah hayang ngawarah hayam. Nya bata ngalayang, hayam ngapak ka angkasa, bata labas nabrak kaca. Maaf ya Pah, da Papah mah gaya!''
Bapa: ''Gancang tangkap!''
Mamah: ''Hayam, Pah?''
Bapa: ''Mamah!''
Mamah: ''Mangga, asal tangkapnya dalam kamar ya!''
 

Féndy Sy. Citrawarga, Bandung


Bandar Barakatak


Indung: ''Mangkukna ngaku kabogoh téh ka bandar jeruk, kamari ganti deui ka bandar meri. Ayeuna ka bandar domba. Isukan ka saha Néng?''
Enéng: ''Nya isukan mah upami teu ka bandar ayakan nya ka bandar batu asahan, Ma!''
Indung: ''Ari jadina jeung saha?''
Enéng: ''Kahoyong mah jeung Kang Féndy ngarah seueur artos!''
Indung: ''Bandar naon si éta?''
Enéng: ''Bandar barakatak!''
 

Féndy Sy. Citrawarga, Bandung

Kamus Basa Sarwa ''A'' Bab Panyawat

Gering= sagala karasa
Rieut= jangar
Batuk= aya masalah na dada
Bisul= jarawat badag
Wasir= sasalad na pantat
Budug= gatal saawak-awak
Salatri= lapar
Jeungjeuriheun= mamala kahampangan
Hapur= gambar haram
Muriang= awak panas
Rorombéheun= dampal panahan awak karadak.
 

Féndy Sy. Citrawarga, Bandung

 

Rupa-rupa Darah

 

Guru: “Cing sebutkeun rupa-rupa getih nu aya di manusa?”

Murid: “Darah putih, darah mérah, darah dingin, darah tinggi, darah rendah, jeung darah muda.”

Guru: “Pinter manéh! Kahareup.”

 

Tania Rahardika

Naringgul – Cianjur

 

Genting

 

“Rék kamana euy? Geus rapih kitu.”

“Rék ka Jatiwangi, ngalongok kabogoh!”

“Kadé ah… ati-ati ka daérah Jatiwangi mah, daérah genting!”

“Ah, geuning urang unggal minggu tara aya nanaon.”

“Enya, da genting didieu mah, tempat nyieunan kenteng Jatiwangi téh lin?”

“Sia… hanas didéngékeun!”

 

Mina Aminah

Kasomalang -  Sumedang

 

Titipkeun

 

Unggal rék indit ngator, Pa Andi sok nyium istrina.

“Inah, ari juragan istri ka mana?”

“Kulem kénéh juragan. Upami badé ngesun mah titipkeun baé ka abdi saurna téh.”

 

Mina Aminah

Kasomalang -  Sumedang

Kirim Koméntar tina Facebook

Koméntar (2)

Juragansoma

Lalucu ihnya asa asa hayang uih ka kampung ari maos mangle teh

uky

hehehehe...

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: