• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Kabéh Abdi

Kintun kana Facebook

Indung: “Saha nu sasapu jeung ngepél imah?”

Nyai: “Abdi, Ma!”

Ema: “Ari nu ngumbahan wadah?”

Nyai: “Abdi, Ma!”

Ema: “Ari nu sok nyokotan duit tina lokét Ema?”

Nyai: “Abdi, Ma!”

 

Wawan Kuswandi

Blok C Vijaya Kusumah

Bandung

 

Jadi Percaya

Incu: “Abah, kakara Ujang mah mireungeuh kutu sagedé cucunguk!”

Abah: “Maenya? Nénjo di mana?”

Budak: “Di sakola Abah waktu palajaran IPA.”

Abah: “Asa teu percaya déwék mah. Kumaha kitu silaing nénjona?”

Budak: “Enya ku Ujang téh eta kutu  diténjona maké suryakanta Abah!”

Abah: “Heueuh percaya atuh ari kitu mah!”

 

Wawan Kuswandi

Blok C Vijaya Kusumah

Bandung

 

Curiga

Wawan: “Curiga euy uing mah, Nini Jumsih jigana boga élmu saépi geni.”

Bubun: “Naon buktina?”

Wawan: “Basa uing ménta cai nginum ka dapurna, kasampak Nini Jumsih keur niupkeun songsong kana hawu. Na da éta mah... jegur téh hurung.”

Bubun: “Aya kénéh geuning nya élmu nu kitu téh.”

 

Nunung Samsiar

Jl. Cicukang RT 02/05 45

Bandung

 

Paingan

Emang: “Ku naon éta leungeun raheut?”

Alo: “Tikait Mang kana cucuk!”

Emang: “Ih ari sugan Emang, silaing téh geus weduk. Ngadon naon atuh guguru mulan malén téh?”

Alo: “Nyaéta Mang ngadon... tipes!”

 

Nunung Samsiar

Jl. Cicukang RT 02/05 45

Bandung

Kirim Koméntar tina Facebook

Koméntar (1)

edih sarto

mugi sagala anu berbentuk apresiasi terhadap budaya sunda terus dikembangkan ditengah arus globalisasi yang mematikan budaya lokal..hidup budaya sunda ajeg salawasna amiin.

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: