• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

P2TP2A jeung Majelis Taklim
Nyegah Wanoja Katideresa

Kénging Ayie Sundana
Kintun kana Facebook
Mangle
SN1367665737.jpg [Potrét/Ilustasi: ]

Pusat Pelayanan Terpadu Pemberdayaan Perempuan dan Anak (P2TP2A) Jawa Barat  ngupayakeun sangkan bisa nyingkahan aksi ‘trafficking’ (jual beuli awéwé). Salah sahiji carana  sosialisasi ka masarakat patalina jeung bahaya trafficking nyaéta ngaliwatan majelis taklim.

"Majelis taklim ngayakeun reformasi anu janten tempat munggaran konselor trafficking," ceuk Ketua P2TP2A, Netty Prastyani Heryawan nétélakeun.

Nurutkeun Netty, cara kitu téh lantaran nilik kana jumlah majelis taklim di Jawa Barat nu pohara lobana. Engkéna, majelis taklim bakal nampung kasus trafficking nu satuluyna dilaporkeun ka P2TP2A. Majelis taklim ieu bakal efektif upama dijadikeun konselor trafficking. Cara kitu dipiharep bisa nyingkahan atawa ngurangan angka trafficking hususna di Jawa Barat.

Taun 2010 nepi ka ayeuna, P2TP2A geus narima pasualan 255 kasus trafficking. Angka ieu teh di antarana, 200 kasus human trafficking ari nu  55 kasus asup kana daptar kasus ‘kekerasan’ rumah tangga.

"Dumasar kana data di Polda Jabar mah, jumlah kasus trafficking téh seueurna 746 kasus," pokna.

Netty ngarasa reueus ku sabab P2TP2A geus jadi lembaga rujukan masarakat pikeun ngalaporkeun kasus anu tumiba ka kaum wanoja. Hal ieu béda jeung taun 2008, ku sabab baheula mah can aya lembaga husus anu nungkulan kasus trafficking.

"Kapungkur mah proses advokasina sesah, tapi ayeuna, langkung kaorganisir," pokna deui.

P2TP2A gawé bareng jeung Badan Pemberdayaan Ibu dan Anak Jabar bakal ngawangun Sentra Kesehatan Produksi dina taun ieu. Sentra ieu bakal méré pamahaman atawa pangarti patalina jeung kaséhatan reproduksi jeung seksualitas.

Sentra Kesehatan Produksi ieu dibutuhkeun kusabab loba kénéh kajadian kasus perkosaan balukar tina pangarti kaum wanoja anu kawatesanan. Lembaga ieu bakal digarap ku SDM atawa patugas anu kadididik  tur parigel anu asalna ti relawan rupa-rupa organisasi.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: