• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Takbir, Tahmid, Tahlil Saruka Bungah,
Marulang Deui Kana Fitrah

Kénging Rumpaka
Kintun kana Facebook
Mangle
SN1375790483.jpg [Potrét/Ilustasi: agus mulyana]

Surupna panon poé dina wanci magrib kamari, jadi cicirén réngséna ibadah saum urang salila sabulan campleng, kuru cileuh kentel peujit dina waktu sabulan, lantaran ngalaksanakeun saum jeung tarawéh sarta ibadah–ibadah Romadon jigana ku urang sadaya geus dilaksanakeun. Ayeuna urang sadaya mulang deui kana fitrah, kasucian. Poé ieu ogé waktuna urang sadaya suka bungah. Bungah lain lantaran loba dahareun atawa maké pakéan sarwa anyar, tapi bungah lantaran urang sadaya parantos lulus tina ujian nu cukup beurat, bungah lantaran geus tamat ngalaksanakeun paréntah Alloh nyaéta ibadah saum Romadon.

Sok sanaos saum dilaksanakeun ku urang ngan sabulan nu lamina 29 atawa 30 poé, tapi buah sareng mangpa’atna mah mugi tiasa karaos ku urang sataun, malah salila urang masih hirup di alam dunya, margi Alloh swt. ngawajibkeun saum ka jalma – jalma anu ariman sangkan salawasna jadi jalma anu takwa. Allohu Akbar, Allohu Akbar, Allohu Akbar Laa Ilaha Ilalloh Allohu Akbar, Allohu Akbar Walillahil Hamdu.

Mitra Manglé Sadaya,

‘Idul fitri, nu hartosna baralik deui kana asal kasucian fitrahna, kantenan deuih kedah ngabersihkeun diri ku cara silih hampura, silih lubarkeun dosa. Numawi kitu, dina waktos anu mulya ieu, hususna ka para wargi pamaos Manglé, umumna mah ka sadaya urang Sunda, sok sanaos langka pataréma panangan, lantaran mung dina seratan wungkul, Sakumna Ais Pangampih Manglé neda hapunten tina samudaya kalepatan lahir tumekaning batin, Lantaran, rumaos pisan, sering nepangan téh dina kaayaan kirang utami, malihan sakapeung mah tos langkung ti langkung lepatna.

Para Mitra Manglé, bari hatur wilujeng Boboran Siam 1434 H, sanés kupat sareng opor hayam, namung étang-étang kanggo nambihan ma’murna lebaran sareng ngawedelan kayakinan, mangga dina édisi Manglé Lebaran, kasanggakeun aosan Hutbah ‘Idul Fitri kénging Dr. H. Isep Zaenal Arifin, M.Ag., Dosen Fakultas Dakwah UIN SGD Bandung. Mudah-mudahan ageung mangpaatna.  *** 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: