• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Sa-Abad Paguyuban Pasundan

Kénging Rudi H
Kintun kana Facebook
Mangle
milangkala sa-abad Paguyuban Pasundan [Potrét/Ilustasi: rudi]

Saabad ka tukang, 20 Agustus 1913, ngadeg Paguyuban Pasundan. Tujuanana, merangan kokoro jeung kabodoan. Dina manjing umur saratus taun éta organisasi teh loba ketak jeung tarékah, lir kawah candradimuka urang Sunda.

Tanggal 20 Agustus 2013 waktu ka tukang, Paguyuban Pasundan manjing umur saratus taun. Tangtu wé kagiatan ngareuah-reuah milangkala nu lumangsung di Sasana Budaya Ganesha (Sabuga) Bandung, jadi “Peristiwa Budaya”, nu lain ukur ruang-riung ngedalkeun kasono jeung pintonan seni wungkul. “Kanggo organisasi sapertos Paguyuban Pasundan, peristiwa budaya téh sangkan urang, saha waé, bisa ilubiung dina ieu kagiatan,” saur Ketua Umum PB Paguyuban Pasundan, Prof. Dr. HM. Didi Turmudzi, M.Si.

Dina ngareuah-reuah milangkala sa-abad Paguyuban Pasundan téa, dipaheutkeun gagasan, angen-angen, cita-cita, impian, geusan jadi karep jeung kahayang sakumna urang Sunda, hususna ais pangampih Paguyuban Pasundan.

Mapag milangkala saabad Paguyuban Pasundan, mémang euyeub naker. Diantarana waé, pidangan seni instalasi, musik, lalaguan, tari, puisi jeung kagiatan séjénna.

Ari jejer badagna mah, ceuk Ketua Umum PB Paguyuban Pasundan, nyoko kana karep jadi “Jaga Baya Sunda”. Tékadna, kahiji, mageuhkeun jati diri urang sunda nu teuneung ludeung. Kadua, nangtukeun Leadership Pemimpin Sunda, katilu, nangtukeun koordinat (0,0) nu jadi titik pamiangan anyar keur ngawangun kasadaran nanjeurna solidaritas kabangsaan, ogé kaopat ngawangun manusa Sunda nu pinunjul jeung bener-bener boga kamampuhan..... (Lengkepna, aos mangle citak, medal 28 Agustus 2013)

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: