• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Lahuta

Kénging Agus B. Irawan
Kintun kana Facebook

Ari kolot baréto meuni osok lahuta nya! Geura cenah, “Piit ngeundeuk-ngeundeuk pasir, jogjog neureuy buah loa! Cecendet mandé kiara, ngajul béntang ku asiwung! Tuh pan?”

 

Agus B. Irawan

Neglasari – Cisompet

Garut Kidul

 

Mabok

Preman 1: “Cik euy, déwék mah hayang nyaho, ari dalilna mabok téh kumaha?”

Preman 2: “Mun teu salah mah kieu, Isyarat Hatta Numal Rahadid Lakbal Hattu…!”

Preman 1: “Naon tah pihartieunana?”

Preman 2: “Tarasi atah lamun didahar bakal utah!”

 

Agus B. Irawan

Neglasari – Cisompet

Garut Kidul

 

Naék Daun

Ceuk présénter acara gosip dina TV: “Cinta Laura… adalah salah seorang artis yang saat ini tengah naik daun.”

Kabayan: “Kacida pisan ieu mah! Artis bet disaruakeun eujeung hileud.”

Iteung: “Kumaha kitu?”

Kabayan: “Eta cenah magar téh… cinta laura artis nu keur naék daun. Apanan nu sok naék daun mah hileud atuh!”

 

Agus B. Irawan

Neglasari – Cisompet

Garut Kidul

 

Susuk

Lilis: “Nung, manéh pernah nyoba dipasang susuk?”

Enung: “Pernah. Dipasang dina biwir jeung dina pipi.”

Lilis: “Nyeri henteu?”

Enung: “Nya henteu atuh! Da susukna ogé leutik jeung ipis.”

Lilis: “Oh kitu? Tapi urang mah hese dipasang susuk téh. Teu bisa asup.”

Enung: “Piraku? Susuk naon nu dipasangna?”

Lilis: “Susuk katel, tina almunium.”

 

Holid A. Gani

Komite Sekolah SDN Cihampelas

Kota Bandung

 

Pelit

Oding jeung pamajikanana rék bulan madu ka Bali. Tilu poé saméméh indit, Oding tatanya heula ka pagawé travel ngeunaan tarip hotél-hotél nu aya di Bali.

Oding: “Dupi nu pangaosna lima ratus rébu sawengi, hotél nu kumaha?”

Pgw. Travel: “Hotél bintang opat.”

Oding: “Upami hotél nu saratus rébu sawengi?”

Pgw. Travel: “Hotél malati.”

Oding: “Wah, ararawis geuning. Teu aya nu kirang ti dua puluh rébu, nya.”

Pgw. Travel: (Mimiti keuheul) “Nu haratis gé aya Pa, asal kersa wéh.”

Oding: (giak naker) “Tah tah geuning… éta hotél nu kumaha?”

Pgw. Travel: “Hotél Prodeo!”

 

Holid A. Gani

Komite Sekolah SDN Cihampelas

Kota Bandung

 

S.Krup (Sarjana Korupsi)

Sangkan Indonésia jadi nagara korup nomer hiji sadunya, Prof. Dr. Kabayan,  MH. ngabogaan rencana ngadegkeun hiji pagurol nu ngabogaan ajen skala internasional Program Studi Teknik Korupsi (S1). Mata kuliah keahlian nu bakal diajarkeun kamahasiswa diantarana; Pengantar Korupsi, Budaya Korupsi, jeung Prilaku Korupsi, Sistem Manajemen Korupsi, Teknik Pengembangan Korupsi, Teknik Bertahan di Lapas, jeung Kapita Selektra Rekayasa Hukum. Gelar nu bakal dipibanda ku lulusanana nyaeta S.Krup (Sarjana Korupsi). Anapon tempat magang, Kantor Kementrian Keuangan, Kementrian Pendidikan, BUMN, Kementrian Agama, kantor Pemda jeung kantor DPR/DPRD.

 

Holid A. Gani

Komite Sekolah SDN Cihampelas

Kota Bandung

 

Tarucing

“Naon sababna tangkal cau bet dituar?”

“Sabab cauna geus asak!”

“Lain!”

“Naon atuh?”

“Sabab tangkalna nangtung, da mun ngagolér mah teu kudu dituar.”

 

Andi Firmansyah

Sunda Unpas

Bandung

 

Kanceuh

“Unggal tos dahar, panyakit téh kanceuh euy!”

“Panyakit naon nu kanceuhna Lur?”

“Eta tunduh jeung seubeuh.”

 

Andi Firmansyah

Sunda Unpas

Bandung

 

Lain Sedih

Waktu aya pagelaran Cianjur, aya hiji jajaka nu lalajo rambay ku cimata. Ditanya ku wartawan.

Wartawan: “Salira ngaraos sedih, ngadangu lagu-lagu Cianjur anu nembe?”

Jajaka: “Sanes sedih, nanging ieu bujur ngadiukan paku payung.”

 

Hanif Ramadan

Jl. Cijawura Hilir No. 17

Margahayu Bandung

 

Karunya

Adun: “Emh, karunya teuing eta budak téh, bapana di bui indungna di rumah sakit.”

Atun: “Na kunaon cenah nepi ka kitu?”

Adun: “Ah, teu kunanaon. Bapana di gawe di LP, indungna jadi perawat.”

Atun: “Kasebeleun siah.”

 

Hanif Ramadan

Jl. Cijawura Hilir No. 17

Margahayu Bandung

 

Geus Biasa

Oom: “Cing urang teteguhan, lebaran ayeuna hujan moal?”

Uum: “Pasti hujan atuh.”

Oom: “Naha maké jeung pasti sagala? Nyaho ti mana?”

Uum: “Atuda geus kabiasaan.”

Oom: “Kabiasaan kumaha?”

Uum: “Kabiasaan hujan... cimata!”

 

Nouval

Komplék Cibiru Raya

Kab. Bandung

 

Saum

Dida: “Korsi?”

Dadi: “Cokor di sisi!”

Dida: “Saum?”

Dadi: “Sarua jeung umum!”

Dida: “Maksudna?”

Dadi: “Sarua jeung umum pada-pada nahan lapar jeung halabhab ti beurang.”

 

Nouval

Komplék Cibiru Raya

Kab. Bandung

 

Komo

Bi Inah: “Bulan puasa ayeuna mah seubeuh pisan macaan Manglé téh.”

Salakina: “Karék dibacaan geus seubeuh, komo lamun didahar meureun nya?”

Bi Inah: ”Sok kamana karep ari nanaon téh.”

 

Nouval

Komplék Cibiru Raya

Kab. Bandung

 

Nya Heueuh

Tono: “Geuning ajengan ogé aya nu teu puasa nya?”

Adun: “Ah  maenya teuing ari anu kangaranan ajengan teu puasa mah!?”

Tono: “Puguh aya, ajengan nu keur gering ripuh.”

 

Fitra Muhammad

Sumedang

 

Tripel

Abah: “Héran nyanéh mah puasa téh kalah lintuh?”

Kabayan: “Pan daharna tripel, Abah.”

Abah: “Tripel kumaha?”

Kabayan: “Janari milu janari, buka milu buka. Ditambah tengah poe wé milu dahar.”

 

Fitra Muhammad

Sumedang

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Koméntar (2)

asep irwan

ha ha ha ha kararoclak

Rudi Hadi

Lumayan kanggo ubar jangar...

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: