• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Nu Lila jeung nu Tereh

Kénging Encep Dadi Sukmana
Kintun kana Facebook

“Kuring mah geus tujuh taun rumah tangga, tapi can keneh diparengkeun boga budak euy!”

“Naha meuni lila-lila teuing? Da adi kuring mah meuni tereh!”

“Tereh kumaha?”

“Kamari kawin, pagetona geus boga budak!”

 

Encep Dadi Sukmana

Kp. Panyairan – Halis Pasir RT 02/05

Sirnarasa – Sumedang

 

Kedul 1

“Tuh, sapatu salaki teh heug pangnyemirkeun atuh, meh katingali kaurus!”

“Ah, da dina akad nikahna oge teu aya aturan pikeun nyemir sapatu!”

“Na ari tugas pamajikan naon atuh?”

Pamajikanana ukur nyerengeh.

 

Encep Dadi Sukmana

Kp. Panyairan – Halis Pasir RT 02/05

Sirnarasa – Sumedang

 

Kedul 2

“Eta maneh teu era calana soeh dipapake?”

“Atuh da euweuh deui euy!”

“Lain dikaputan atuh!”

“Nu matak pamajikan teh rada ngedul!”

“Kadieu atuh ku urang nu kitu-kitu mah, urang hekter meh rapet.”

 

Encep Dadi Sukmana

Kp. Panyairan – Halis Pasir RT 02/05

Sirnarasa – Sumedang

 

Kaca Mata

Hiji salaki nyarekan tukang dagang kacamata baca, pedah disangkana ngabohong.

“Sia teh tukang dagang atawa tukang tipu? Kacamata baca... kacamata baca... angger wae geuning pamajikan aing nu buta hurup teh teu bisa maca sakitu geus dibere kacamata baca oge! Hanas wae harga mahal oge dibeuli ku dewek!”

 

Encep Dadi Sukmana

Kp. Panyairan – Halis Pasir RT 02/05

Sirnarasa – Sumedang

 

A I U E O

Pa Guru: “Barudak, cik nyieun kalimah hiji ewang!”

Dadan: “Jam ampat Bapa Nana angkat ka Jakarta mawa kadaharan saaya-aya.”

Didin: “Nini Imik nilik-nilik biwir di sisi bilik.”

Dudun: “Subuh subuh kuwu Dudu udud surutu.”

Deden: “Beben belen-belen mere Neneng pepetek.”

Dodon: “Otong Nono bodor ontohod.”

Pa Guru: “?????” (gogodeg dibarung ku reueus)

 

Otih Mei Ratna Puri

Narimbang RT 02 RW 01 No. 25

Conggeang - Sumedang

 

Tukang Masak

Nini Emoh: “Sujang, geuning tukang-tukang masak nu di tipi teh urang Sunda kabeh nya?”

Ujang: “Naha ari nini?”

Nini Emoh: “Eta pan disebutna Sep, lainna wancahan tina Asep?”

Ujang: “???” (Ujang olohok)

 

Otih Mei Ratna Puri

Narimbang RT 02 RW 01 No. 25

Conggeang - Sumedang

 

Kandel

Beni: “Hong, eta baju teh meuni kandel ...”

Ahong: “Ah, maneh mah sok nyindiran, baju katun sakieu ipisna oge disebut kandel!”

Beni: “Dengekeun heula atuh ari batur ngomong teh nepi ka anggeus, da kandel ceuk uing mah eta kandel ku dakina!”

 

Baban Mulyana

Gg. Apel - Riung Bandung I

Bandung

 

Tereh

“Urang numpak mobil teh ngarang gancang, tapi ari di jaman kiwari mah bet asa mending keneh nikreuh wae euy!”

“Nya naha kitu?”

“Silaing mah kuper pisan, siga nu teu nyaho kangaranan macet!”

“Heueuh nya.”

 

Baban Mulyana

Gg. Apel - Riung Bandung I

Bandung

 

Kolot

“Cing, naon saruana kokolot jeung kokoloteun?”

“Sarua kolot!”

“Lain, nu  bener mah sarua kasakit!”

“Kokoloteun mah puguh, ari kokolot? Apan kokolot mah nu dipikolot lin?”

“Eh, geus puguh ngaharib-harib kasakit, pan aya istilah kokolot begog!”

“Ah, lieur maneh mah.”

 

Baban Mulyana

Gg. Apel - Riung Bandung I

Bandung

Kirim Koméntar tina Facebook

Koméntar (2)

nano

mangle emang edunnn....

vieaby

ha.....ha...haa.....ha manteb pisan

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: