• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Butuh Lalakon
Panghudang Harepan

Kénging Rumpaka
Kintun kana Facebook

Jadi warga nagara, butuh kareueus.  Butuh pangajén  pihak séjén,  boh ti bangsa sorangan boh ti bangsa deungeun. Pangajén kawas kitu,  bisa jadi panghudang kareueus ka lemah cai jeung bangsa  sorangan. Saterusna, éta kareueus téh, bisa jadi modal kamajuan keur bangsa  jeung nagara.

Dina pacaturan kahirupan, urang remen nyaksian, aya bangsa punjul jeung sabalikna. Tapi, kapunjulan kitu bisa waé robah luyu jeung manusana, pangpangna mah generasi ngorana. Nilik ka dinya, urang gé payus gedé haté, lantaran kamampuhan barudak kiwari  teu eleh ku  barudak bangsa séjén.

Kapunjulan barudak kiwari, tembong dina rupa-rupa widang. Enya, apan nu makalangan di luar nagri, saperti dina olimpiade sain,  remen kapeto jadi jawara tingkat internasiona. Kitu deui nu miluan lomba nyieun robot, sababaraha kali barudak/nonoman urang ge jadi juara!

Potensi kitu, kudu kariksa jeung kajaga. Ulah nepi ka kamampuhanana teu bisa mekar atawa teu kamangpaatkeun di nagri sorangan. Hartina, sakur potensi anu nyampak kudu boga tempat keur ngipuk sarta  miarana, oge  ahirna boga ‘rohangan’ keur nempatkeunana.

Mitra, saban 28 Oktober aweuhan seumanget nonoman ngoncrang deui. Digedurkeun dina mileling “Sumpah Pemuda”.  Nya tumali sareng éta,  dina nomer ieu Manglé nglongan pamanggih Dr. H. Sundawa Bachtiar, M.Si., manten aktivis pamuda nu kiwari mupuhuan Gelanggang Generasi Muda (GGM) Bandung. Nu dipalar, dina sumpegna  ngabandungan rupa-rupa kajadian kiwari, ku nitenan karep jeung kahayang para nonoman mah,  enyay-enyay  harepan téh teu burung tembong. ***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: