• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Anugerah Budaya jeung Pariwisata 2013

Kénging Ayie Sundana
Kintun kana Facebook
Mangle
SN1387954153.JPG [Potrét/Ilustasi: ]

Taun ieu, gupernurJawa Barat mere panghargaan ka sababaraha urang tokoh sarta palaku seni budaya jeung pariwisata.Pamasrahan panghargaan lumangsung dina  acara kilas balik “Anugerah seni-budaya jeung Pariwisata 2013” di Hotel Horison, Jalan Pelajar Pejuang, Kota Bandung,  Kemis peuting (19/12).

Nu narima panghargaan di antarana wae, opat  widang  husus seni jeung budaya, 11 panghargaan umum widang seni jeung budaya sarta 5 panghargaan widang pariwisata.

Nu kasinugrahan panghargaan aya 20 urang di antarana wae Encar Carmedi (alm) widang seniman karawitan ti Kota Bandung, Tandi Skober (alm) widang sastra asal Kabupaten Indramayu, R.A. Kosasih (alm) widang Seni Rupa asal Kota Bogor, Popo Iskandar (alm) widang Seni Rupa asalKota Bandung.

Saterusna 11 panghargaan umum  widang seni jeung budaya, dipasrahkeun ka  Prof. Iyus Rusliana, SST.Seniman Tari/Dosen asal Kota Bandung, Drs. Rahmat Iskandar Purwacarita Sejarawan asal Kabupaten Majalengka, Jim Supangkat Seni Rupa asal Kota Bandung, H. Taufik Faturohman ti  Penerbit GegerSunten asal Kota Tasikmalaya, Jatnika Nanggamiharja (Ki Jatnika) Tokoh Penca Cimande  ti Kabupaten Bogor, Drs. UbunKubarsah Budayawan asal Kota Bandung, Situs Kabuyutan Ciburuy, widang  Situs Arkeologis asal Kabupaten Garut, Sunarto Marta Atmadja Seniman Tarling ti Kabupaten Cirebon, Dr. HM. Yus Wiradiredja Seniman Karawitan ti Kabupaten Bandung, Ridwan Marhid Budayawan ti Kota Bekasi, H. Dedi Mulyadi, SH (Bupati Purwakarta) Budayawan ti Kabupaten Purwakarta. Panghargaan widang pariwisata, dipasrahkeun  ka 5 palaku widang pariwisata, diantarana Batagor Isan (wisata Kuliner)  asal Kota Bandung, Sekolah Tinggi Pariwisata Bandung widang Lembaga Pendidikan asal Kota Bandung, Ciater Spa widang Badan Usaha asal Kabupaten Subang, Samudra Beach Hotel widang Badan Usaha asal Kabupaten Sukabumi, sarta  Exotic Java Trail widang Badan Usaha asal Kota Bandung.

Gubernur Jawa Barat Ahmad Heryawan dina biantarana netelakeun,  anugerah  ka pakar seni budaya jeung pariwisata, mangrupa wujud  apresiasi pamarentah daerah, ku partisipasi jeung apresiasina anu kacida gede katieung jeung kanyaahna dina  mekarkeun tur ngaronjatkeun widang seni, budaya sarta pariwisata di Jawa Barat.

Ku kituna, ceuk gupernur  negeskeun, kacida payusna pamarentah propinsi mere apresiasi jeung apresiasi positip, kana lengkah jeung  dedikasi masarakat dina wangun prestasi nu ngangkat komara Jawa Barat.  

Lima taun ka hareup, Gubernur nandeskeun deui, pamarentah propinsi Jawa Barat baris mokus ngaronjatkeun pangwangunan seni budaya ku cara satekah polah ngawaluyakeun sarana/ rohang publik pikeun gelar seni budaya sarta pangwangunan/rehabilitisi gedong seni budaya di kabupaten/ kota.

Kiwari Pemprov Jabar geus ngabogaan sababaraha rohang publik pikeun gelar seni budaya anu bisa dijadikeun kareueus sarta kudu dipiara, diantarana  Taman Budaya, Anjungan Jabar TMII, Gedung Kesenian Rumentang Siang, Gedung Yayasan Pusat Kebudayaan (YPK), sarta Pondok Seni Pangandaran nu bida dijadikeun media pikeun ngamekarkeun seni budaya di wewengkon kidul Jawa Barat.

Kepala Dinas Pariwisata & Kebudayaan Jawa Barat Drs. Nunung Sobari MM nepikeun apresiasi sarta panuhunna  ka tim pangajen “Panghargaan Gubernur Bidang Seni, Budaya jeung Pariwisata 2013” nu diwangun diantarana ku  Prof. Dr. Hj. Nina H. Lubis, MS (Ketua ngarangkep Anggota Bidang Budaya), Suhendi Afryanto, S.Kar.,MM (Sekretaris ngarangkep Anggota Bidang Seni) sarta para anggotana,  Drs. H. Gugum Gumbira (Bidang Seni), Prof. Dr. Yus Rusyana (Bidang Budaya), Herry Dim (Bidang Budaya), Drs. Djoni Sofyan Iskandar, MM (Bidang Pariwisata), H. Herman Muchtar SE (Bidang Pariwisata), Nicolaus Lumanauw Ph.D (Bidang Pariwisata), sarta  Drs. RusmanSyarif (BidangPariwisata).*** 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: