• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Nu Robah dina Pamarentahana Jawa Barat

Kénging Ayie Sundana
Kintun kana Facebook

Parobahan mah ilahar. Tah, nu kawas kitu gé kasaksén di lingkungan Pamaréntahan Propinsi Jawa Barat. Ngan, mun aya nu robah, naon mangpaatna? ***

DPRD Jabar, patali jeung usulan 13 Raperda, ngarekomendasikeun robahna  Struktur OPD (organisasi perangkat daerah) di lingkungan Pemprov. Jabar. Ku kituna, kaluarna  Perda anyar anu ngatur soal struktur OPD di lingkungan Pemprov. Jabar, di antarana,  aya nu kudu robah  strukturna.

Ngeunaan rekomendasi restrukturisasi OPD, dijentrekeun ku Ketua Pansus VII, Sugianto Nangolah dina sidang paripurna DPRD Jabar anu dihadiran ku Gubernur Jabar, H. Ahmad Heryawan. Sugianto, dina laporanana netelakeun,  luyu jeung usulan pihak Pemprov. Jabar ngeunaan  parobahan struktur OPD ,  Perda heubeul, Perda Nomer 20 Tahun 2008 ngeunaan Organisasi dan Tata Kerja Setda oge Setwan Provinsi Jabar  aya parobahan.

Sababaraha OPD anu ngalaman parobahan teh di antarana; Biro Otda dan Kerjasama, dina OPD ieu struktur anu aya parobahan teh di Bagian Pendapatan Asli Daerah dipindahkeun ka Biro Keuangan jadi Subbagian Pendapatan sarta bagian fasilitasi urusan Pemprov. dan Pemkab/Pemkot jadi dua bagian nya eta fasilitasi urusan pamarentahan Provinsi kabagi jadi dua subbagian jeung bagian fasilitasi urusan Pemkab/Pemkot kabagi jadi subbagian.

Biro Keuangan direkomendasikeun dina parobahan struktur : Bagian Administrasi Keuangan dipindah ka Biro Humas, Protokol jeung Umum (Biro HPU), Subbagian Anggaran Dana Transper dina Bagian Anggaran dirobah jadi subbagian pendapatan.

Biro HPU, Bagian Sandi dan Telekomunikasi dihijikeun jeung  Bagian Rumah Tangga jadi Subbagian Sandi dan Telekomunikasi sarta dina  Bagian Humas aya parobahan nomenklatur nya eta Subbagian palayanan internal jeung eksternal dirobah jadi Subbagian Pemberitaan, Subbagian Publikasi dirobah jadi Subbagian Dokumentasi, Publikasi jeung Perpustakaan sarta aya tambahan Subbagian anyar nya eta Subbagian Pengelolaan Informasi Daerah.

Biro Perekonomian, pikeun OPD ieu struktur dirobah jadi Biro Administrasi Perekonomian jeung Biro Bina Produksi digabung jadi Biro Perekonomian.

Biro Organisasi direkomendasikeun kana parobahan struktur organisasi nyaeta: pengalihan Subbagian Pengembangan Jabatan Fungsional tina Bagian Akuntabilitas jeung Kinerja Organisasi ka Bagian Kelembagaan.

Satuluyna, nomenklatur Bagian Akuntabilitas jeung Kinerja Organisasi dirobah jadi Bagian Pengembangan Kinerja Organisasi, Subbagian Akuntabilitas Kinerja dirobah jadi Subbagian Fasilitasi Kinerja Organisasi, Subbagian Perpustakaan dan Sistem Informasi Perangkat Daerah dirobah jadi Subbagian Standarisasi Pelayanan Publik dirobah jadi Subbagian Pelaporan Kinerja Organisasi jeung Subbagian Standarisasi Pelayanan Publik jadi Subbagian Fasilitasi Pelayanan Publik. Keur Biro Organisasi, ditambah hiji Subbagian nyaeta Subbagian Perencanaan Setda sarta diwangun Biro Investasi jeung BUMD  anu mangrupa biro anyar.

Patali jeung rekomendasi parobahan struktur OPD, nurutkeun Sugianto Pansus oge ngarekomendasikeun Perda Nomor 21 Tahun 2008 ngeunaan Organisasi jeung Tata Kerja Dinas Daerah Provinsi Jabar, ku ayana rekomendasi ieu aya parobahan struktur organisasi di Dinas Pendidikan jeung Dinas Pendapatan Daerah (Dispenda).

Parobahan struktur organisasi di Dinas Pendidikan di antarana: Bidang PLB dirobah nomenklaturna jadi Bidang Pendidikan Khusus jeung Pendidikan Layanan Khusus, Bidang Pendidikan Non Formal jeung Informal robah nomenklaturna jadi Pendidikan Anak Usia Dini, Non Formal jeung Informal.

Di struktur Seksi Dinas Pendidikan oge aya parobahan nomenklatur nyaeta Seksi  Pembinaan SSN, SBI jadi Seksi Pembinaan Sekolah Swasta, Seksi Pembinaan SSN, SBI jeung Kerjasama Dikti jadi Seksi Pembinaan Sekolah Swasta jeung Kerjasama Pendidikan Tinggi, Seksi Kurikulum PK dan PLK jadi Seksi Kurikulum Kesiswaan Pendidikan Khusus dan Pendidikan Layanan Khusus, Seksi Bina Promosi Kompetensi Siswa jadi Seksi Ketenagaan Pendidikan Khusus sarta Seksi Kesetaraan jeung Dikmas jadi Seksi Pendidikan Masyarakat. ***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: