• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Nyadarkeun Masarakat Miara Kasehatan Ingon-ingon

Kénging Ayie Sundana
Kintun kana Facebook
Mangle
SN1394117399.jpg [Potrét/Ilustasi: ]

Provinsi Jawa Barat  boga Rumah Sakit (RS) Hewan anu munggaran di tatar Jabar atawa ka-2 di Indonesia, sabada  RS Hewan di Jakarta.

Kepala Dinas Peternakan Prov. Jabar, Dody Iman Nugraha netelakeun, ngadegna RS Hewan di Provinsi Jawa Barat téh keur nalingakeun   kasehatan sasatoan anu diwaragadan ku ABBD Provinsi Jabar Tahun Anggaran 2013.

“Waragad anu diperyogikeun kanggo ngawangun RS Hewan ieu téh sadayana asalna tina APBD Jabar Taun Anggaran 2013 anu ageuna Rp 5 miliar,” pokna.

Nurutkeun Dody, RS Hewan ieu téh salah sahiji tujuanana pikeun ngarojong program nyingkahan jeung ngungkulan kasakit sato anu biasana sok tatalepa.

“Ku ayana RS Hewan ieu sim kuring miharep tiasa nurunkeun atanapi nyingkahan kasakit sasatoan di Jabar,” pokna deui,

Konsep RS Hewan nyaeta modern, aman jeung ramah lingkungan, henteu ngaganggu kana ekosistem, teu nyababkeun karusakan sarta henteu ngabalukarkeun polusi atawa pencemaran  lingkungan.

“Rumah sakit hewan ieu tos dilengkepan ku prosedur IPAL (Instalasi Pengelolaan Air Limbah -  red) luyu sareng standar Rumah Sakit Umum, janten limbah atanapi runtah ti rumah sakit téh henteu dugi ka ngotoran atanapi ngaruksak lingkungan,” pokna.

Sababaraha rupa layanan nu aya di RS Hewan Jabar, di antarana pamariksaan klinis, pamariksaan laboratorium, pangobatan medis, RSH Rujukan, Orthopedi, Vaksinasi, USG, ECG, X-ray (rongtgen), operasi, rawat jalan, rawat inap, ICU Isolasi sarta konsultasi.

 

Jabar Bebas Rabies 2018

Pengurus Besar Perhimpunan Dokter Hewan Indonesia (PB PDHI) nepikeun pangbageana  ka Pamarentah provinsi Jawa Barat anu geus ngawangun Rumah Sakit (RS) Hewan.

Ketua PB PDHI, Wiwiek Bagja netelakeun yen diresmikeunana RS Hewan Jabar ieu téh minangka wujud  garapan gawe  Pemprov Jabar dina nalingakeun kasehatan sasatoan.

 “Ku diwangunna RS Hewan ieu téh buktos kasariusan pemprov. Jabar, kumargi kiwari seueur keneh sasatoan anu mung saukur dimangpaatkeun kanggo ingon-ingon wungkul bari jeung teu nalingakeun faktor kasehatanana,” pokna.

Gubernur Jawa Barat Ahmad Heryawan nataharkeun yen dina taun 2018 wilayah Jabar kudu geus bebas tina kasakit rabies.
“Kanggo ngahontal target bebas rabies ieu, peryogi pisan gerakan vaksinasi rabies sacara “serentak” sareng rata di sakuliah wilayah Jawa Barat,” ceuk Aher netelakeun.
Nurutkeun gubernur, lengkah gerakan bebas rabies ieu téh pohara pentingna upama ningali masih loba kasus rabies anu tumiba di kota/kabupaten di Jabar.

“Gerakan bebas rabies ieu kedah diperhatoskeun kumargi dina miara sasatoan perlu ditalingakeun kaidah-kaidah atanapi aturan sareng pangarti ngeunaan kasakit sareng ngarawat sasatoan,” pokna.

Gubernur netelakeun, dina ngarealisasikeun target Jabar bebas rabies , pihakna bareng jeung  OPD (organisasi perangkat daerah) sarta sajumlah stakeholder bakal terus ngupayakeun pikeun ngawujudkeun gerakan vaksin.

“Target Jabar janten provinsi ka-10 anu bebas rabies,” ceuk Gubernur pinuh harepan.***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: