• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Sabada Kapilih jadi Wakil Rayat

Kénging Rumpaka
Kintun kana Facebook
Mangle
SN1397088637.jpg [Potrét/Ilustasi: ]

Pilihan geus lekasan. Bulé-hideungna, kari nungguan putusan Komisi Pemilihan Umum (KPU). Keur rahayat, saha waé nu kapilih, muga bisa ngalaksanakeun pancénna geusan kamaslahatan bala réa.
Dina saban pilihan, tangtu aya nu sugema jeung sabalik na. Ngan, upama dibalikkeun kana tujuan pangabdian, saha waé nu dipercaya pikeun babakti, boga tanggung jawab ngalaksanakeun pancénna demi kapentingan rahayat sakumna. Hartina, ku saha waé éta kawajiban dilaksanakeun, nu penting, rahayat narima hak nu samistina.
Rayat percaya, masing-masing caleg boga patékadan anu sarua, babakti ka lemah cai sangkan kahirupan leuwih walagri. Angen-angen kawas kitu, bakal katangén sabada arinyana boga wewenang ngalaksanakeun pancén gawéna.
Lobana nu hayang babakti, keur rahayat mah bungah kacida. Lantaran, ku cara kitu, aya harepan kahirupan leuwih hadé batan saméméhna. Atuh, sabalikna, mun nu boga karep ngabdikeun diri teu laksana, ogé moal kuci -wa, lantaran tujuanana geus kawakilan ku pihak séjén.
Lir dina hiji kulawarga, mun aya pihak séjén nu mikanyaah éta kulawarga, sakumna anggota kulawarga bakal bungah. Kitu deui, nu boga kawajiban nalingakeun jeung mikanyaah éta anggota kulawarga ogé bakal bu -ngah. Da, Ku cara kitu, nu boga karep mikanyaah, najan teu prak ku dirina, geus aya pihak séjén nu ngalaksana -keunana.
Ukuranana pangabdian, jinek, demi kapentingan balaréa. Hartina, saha waé nu boga karep babakti ka
bangsa katut nagara, bakal ngaheulakeun kapentingan balaréa batan kapentingan-kapentingan séjénna. ***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: