• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Tatahar ti Ayeuna

Kénging Ensa Wiarna
Kintun kana Facebook

Sumanget hayang boga pamingpin ti seler sorangan, tembong di mana-mana, saperti ayana rupa-rupa sawala. Dina mapag pilpres ge kitu, teu weleh loba sora nu miharep urang Sunda jadi presiden atawa wawakilna. Kahayang kitu, wajar  da Indonesia teh milik sakumna bangsa.

Kahayang  boga pamingpin ti Sunda gé, ulah ukur ngageder  lima taun sakali, mangsana pilihan legislatif  jeung présiden. Lian ti kitu,  ulah ukur matok kana pupuhu pamarentahan di tingakt puseur wungkul deuih. Da,  rupa-rupa widang jeung tingkatan gé butuh pamingpin.

Nu leuwih penting deui nataharkeunanana. Urang Sunda gé kudu loba nu jadi pingpinan partey pulitik.  Cara kitu téh, salasahiji jalan  keur nempatan kapamingpinan pamarentahan. Da,  kitu ilaharna, nu ‘diabenkeun’ piliheun rahayat gé, inohong atawa pingpinan partéy pulitik.

Miharep Sunda jadi pamingpin nasional,  teu weléh aya sugan, tapi lain susuganan. Hartina, mapag  mangsa datang teh kudu ditataharkeun jeung diihtiaran ti ayeuna.  Patekadan kalayan dibaladah ku lengkah-lengkah nyata,  leuwih  hade  batan ukur humandeuar mikiran saayeunaeun.

Mun ayeuna ngarasa kasilih,  kudu jadi kapeurih. Kasadaran ngarasa boga kahengkeran, sawadina  jadi tanaga nguatan tarekah. Rupa-rupa kalemahan, kudu jadi tatapakan robahna pasipatan jeung paripolah.

Tumali jeung nataharkeun kapamingpinan, Mangle nomer ieu ngolongan pamanggih Prof. Dr. Karim Suryadi, M.Si., Dekan FIPS Universitas Pendidikan Indonesia (UPI) Bandung. Ieu guru besar di eta kampus  téh  beuki dieu beuki remen ditanggap dina sawala-sawala tingkat nasional. Remen makalangan di Batawi jadi nara sumber dina tv-tv swasta nasional. ***

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: