• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Anugerah Budaya keur Mangle

Kintun kana Facebook
Mangle
Acara Anugerah Budaya Kota Bandung 2015 [Potrét/Ilustasi: rudi]

Taun 2015, alhamdulillah Majalah Mangle kabiruyungan kenging pangdeudeul Anugerah Budaya Kota Bandung, 13 Oktober 2015 di Ruang Bale Pasundan, Kantor Perwakilan Bank Indonesia. Mangle nu geus nincak 58 taun, lian ti tujuanna keur ngamumule basa Sunda, oge keur ngalarapkeun amanah sakumna urang Sunda ngalangkungan rumusan Perda No. 14 Taun 2014 ngeunaan kawajiban ngamumule basa daerah di Jawa Barat. Hartosna, Mangle memang bacaan urang Sunda di sakuliah dunya. Upama moto Mangle, Ati Sunda Jati Sunda Jajaten Sunda, lantaran kanyaah Mangle ka Sunda, sami sareng nyaahna urang Sunda ka Mangle. Margi kitu, hatur nuhun ka sakumna mitra Sunda sadayana. Mugi salawasna aya dina ginanjar kawilujengan, sehat lahir tumekaning batin.

Harita lian ti anugrah keur Mangle oge keur sababaraha inohong jeung lembaga sejenna nu salila ieu teu petot-petot mere ‘seungit’ ka Kota Bandung, nyaeta :

1. Ade rudiana, Bidang Karawitan
2. David Bambang Sudiono, Bidang Heritage
3. Doel Sumbang, Bidang Musik
4. Forum Film Bandung, Bidang Film, diwakili Eddy D Iskandar
5. Galeri Soemardja, Bid Seni Rupa
6. Gerbong Bawah Tanah, Bidang Penggerak Kretivitas
7. Jim Supangkat, Bidang Pemikir Kebudayaan
8. Komunitas Aleut Bidang Pecinta Sejarah
9. Majalah Mangle, Bidang Sastra, diwakili Uu Rukmana
10. Mas Nanu Muda, Bidang Tari
11. T Bachtiar, Bidang Lingkungan
12.Yusep Mulyana, Bidang Teater

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: