• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Wargi Sunda Makassar

Nebarkeun Kanyaah ka Korban Lini Palu

Kénging Rumpaka M-Online
Kintun kana Facebook
Mangle
Wargi Sunda Makassar, Ngajajap wargi Garut korban lini Palu [Potrét/Ilustasi: dok.KWS]

Musibah rongkah di Sulawesi Tengah, nurih mamaras rasa urang Sunda sakumna. Atuh, wujud kanyaah ka nu tunggara gé, diébréhkeun dina rupa-rupa cara, di antarana nu dilakukeun ku wargi-wargi Sunda Makassar nu kabeungkeut ku paguyuban Kawargian Wargi Sunda (KWS).

Ti saprak milu nepung-nepungkeun beja ka balarea sual kaayaan korban utamana nu asalna ti Jawa Barat, ogé para anggota KWS nampung donatur (waragad, papakean, tuangeun jeung sajabana) nyadiakeun panampungan ka para korban lini tsunami.

“Malihan di Posko Jabar di  Makassar, ngayakeun pangaosan. Supados henteu kasieunan teras atanapi tetep sumanget dina neraskeun lalampahan hirup di daerah mana wae,” ceuk Cecep salahsaurang anggota KWS.

Kiwari, sabada tepung jeung wargi-wargi Sunda di Makassar, saterusna mah bakal terbang ka daerah asalna, ka bali geusan ngajadi. Saperti aya nu ka Garut, Tasik, Cirebon jeung sajabana. ***

 

Kirim Koméntar tina Facebook

Kirim Koméntar

Jenengan
Alamat Émail
Alamat Wéb
Koméntar
Serat Kodeu: