• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Naskah kénging Rudi H


SN

Nataharkeun Politikus
‘Gaya’ Tatar Sunda

Ku Rudi HTamu

Béda cai béda tampian. Kitu deui dina urusan politik....
SN

Ngukur Kakuatan Ékonomi Jabar
Mapag Pasar Bébas ASEAN

Ku Rudi HTamu

Agung Suryamal S.; Pasar bébas ASEAN nu...
SN

Kanyaah Urang Sunda Kuwait
ka Barudak nu Pahatu Lalis

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Pancén gawé di nagri jauh, saperti di Kuwait, ari kanyaah ka sasama...
SN

Sunda di Kuwait
Jadi Jawara Maén Bal

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Loba urang Sunda nu ngalumbara di mancanagara, teu weléh natratkeun...
SN

Ilang Lahan
Butuh Panyalindungan

Ku Rudi HLaporan

Ngarobah lahan, rayat mah teu butuh saukur keur...
SN

Ngariksa Lembur Sunda
Butuh Ketak Inohong

Ku Rudi HTamu

Jawa Barat nu katelah Tatar Sunda téh sugih jeung pikabetaheun. Balukarna,...
SN

Ngabebenah Bandung
Lain Ngabebetah Batur

Ku Rudi HLaporan

Lahan subur pasawahan jeung pakebonan Gedebage, bakal salin rupa jadi...
SN

Dunya Atikan
Ulah Dikiruhan Politik

Ku Rudi HTamu

Lembaga atikan mah teu kurang-kurang. Nyampak di mana-mana. Tapi, hanjakal can...
SN

Nyawalakeun Sunda
Makalangan di Nasional

Ku Rudi HLaporan

Urang Sunda beuki loba nu pinter, bakal beuki nyundut kaludeung...
SN

Ngamumulé Sunda
Nguatan Kulawarga

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Urang Sunda loba ngalumbara ka jauhna, teu jadi sual. Lantaran, satukebing...
SN

Miara Kaséhatan
Ulah Mopohokeun Resép Karuhun

Ku Rudi HTamu

Kudu ditiung méméh hujan! Kitu ceuk papatah kolot mah....
SN

Ningkatkeun Ajen Humas
Ti Jawa Barat keur Nusantara

Ku Rudi HBéja Potrét

Luyu jeung parobahan, robah kaayaan pamaréntahna, robah politik jeung...
SN

Nganti Jamaah Haji
Nyeungitan Lemah Cai

Ku Rudi HTamu

Munggah haji misti daria. Kudu titih-rintih tur ati-ati. Kituna téh...

Pamarentah Jawa Barat
Napakkeun Islam di Masarakat

Ku Rudi HGEDONG SATE

Turunna Agama Islam lain keur nyangsarakeun umat, tapi keur ngawangun...
SN

Ngajak Umat
Balik kana Jatidiri

Ku Rudi HTamu

Mangsa-mangsa harénghéng balukar béda pilihan,...
SN

Mubalig Sunda,
Nyeungitan Nusantara

Ku Rudi HMunara Cahya

Reueus jeung melang. Kitu cék Bu Eva nu teu weleh imut ngagelenyu...
SN

Napakkeun Islam
keur Jawa Barat

Ku Rudi HBéja Potrét

Turunna Agama Islam lain keur nyangsarakeun umat, tapi keur ngawangun...
SN

Ngajaga Diri
Ngahontal Udagan

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Dumuk di lembur  batur, tumamu mimitina mah. Haté gé...
SN

Politik Ulah
Diabur Teuing

Ku Rudi HLaporan

Kakawasaan mah peueutan, lir madu awa gula. Kawas sireum ngambeu gula, nu...
SN

Ti Tatar Sunda,
Jawara di Ranah Minang

Ku Rudi HBéja Potrét

Upama Jawa Barat jadi pangjugjugan nu ti mana nu ti mendi, lantaran...
SN

Ngarojong Masarakat
Apal Informasi Kawijakan Pamaréntah

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Tarékah ngalayanan masarakat nu hadé, mangrupa...
SN

Internet Dipikaresep Barudak
Peran Ibu Kudu Leuwih Kuat

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Mangsa kiwari, dunya teknologi internet beuki ngarambah ka barudak. Lantaran...
SN

Lembaga Kahumasan,
Kudu Jadi ‘Guru’ Informasi Masarakat

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Lembaga Humas (Hubungan Masyarakat) di satiap lembaga pamarentah, neundeun...
SN

Atikan Politik,
Kudu Mangpaat
keur Masarakat

Ku Rudi HBéja Potrét

Heabna pilihan umum 2014 can laas. Sabada pilihan wakil di legislatif, boh...
SN

Larapna Politik
Kudu Maslahat

Ku Rudi HTamu

Pésta démokrasi milih wakil rayat kari prakna. Nu dipiharep...
SN

Tetep Nalingakeun Nasib TKI

Ku Rudi HBéja Potrét

Rebo, 19 Maret 2014, jajaran BNP2TKI  pipisahan jeung Jumhur Hidayat....
SN

Sunda Jaya
Kudu Daék Ngalumbara

Ku Rudi HTamu

Budaya Sunda téh kudu jaya. Carana?...
SN

Ngadumaniskeun Ulama Umaro
Sangkan Islam Leuwih Kuat

Ku Rudi HTamu

Islam nu kuat, lantaran umatna nu kuat. Kakuatan umat kawas kitu, misti terus...
SN

Kareueus OJK
Keur Para Konsumen Tatar Sunda

Ku Rudi HBéja Potrét

Mahabuna lembaga kauangan di Indonesia hususna di Jawa Barat ulah matak...
SN

Caleg nu Arunggul
Kasilih Kawijakan Partéy

Ku Rudi HLaporan

Héabna milih wakil rayat 2014 geus karasa di mana-mana. Para calon...
SN

Sunda di Papua
Mageuhan Tali Duduluran

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Dumuk di lembur  batur, tumamu mimitina mah. Haté gé...
SN

TKI Katideresa di Hongkong
BNP2TKI Tuntut Law Wan Tung

Ku Rudi HBéja Potrét

Badan Nasional Penempatan dan Perlindungan...
SN

Asrama Galuh Taruna
keur Mahasiswa Ciamis di Bandung

Ku Rudi HBéja Potrét

Alpukahna Yayasan Galuh Taruna Bandung, moal lila deui para mahasiswa nu...
SN

Nu Ngumbara di Tatar Sunda

Ku Rudi HUnak-Anik Kahirupan

Najan teu ngarti, tapi karasa. Kitu lagu-lagu Sunda mah, ceuk urang luar...
SN

Tarékah Ningkatkeun Ajén

Ku Rudi HLawang Sakéténg

Rupa-rupa kaunggulan hiji produk, bakal gumantung kana ajénna....

Ngawewegan Islam
nu Rohmatal Lil’alamin

Ku Rudi HMunara Cahya

Ti taun ka taun ngareuah-reuah atanapi miéling taun baru Islam...

Masrahkeun Panganten Pameget

Ku Rudi HBéja Potrét

Puji nu sayakti pinasti wungkul kagungan Gusti Anu Maha suci. Puja anu...
SN

Wanoja Sunda Kudu Ludeung dina Pulitik

Ku Rudi HTamu

Mun wanoja hengker,  éta kahengkeran téh bakal jadi...
SN

Sa-Abad Paguyuban Pasundan

Ku Rudi HLaporan

Saabad ka tukang, 20 Agustus 1913, ngadeg Paguyuban Pasundan. Tujuanana,...