• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Naskah kénging Rudi H


SN

Paguyuban Urang Sunda Kuwait
Silaturahmi ka Mangle

Ku Rudi HBéja ti Pangumbaraan

Lunta jauh, najan ahirna bubuara mancen gawe di nagri deungeun, teu jadi...
SN

Kagiatan Da’wah
Antara Ngigelan Jaman jeung Tinggal Igel

Ku Rudi HTamu

Pangpangna di bulan Romadon, kagiatan...
SN

Parobahan Kalima UUD 1945
Ti DPD-RI Jawa Barat
keur Nguatan Nagara

Ku Rudi HBéja Potrét

Poko-poko usulan Dewan Perwakilan Daerah (DPD) RI ngeunaan  parobahan...

Pamingpin Islam-Sunda
nu Hadé Pokna, Hadé Sikepna

Ku Rudi HMunara Cahya

Dalitna Islam jeung Sunda, ka dituna mah mangaruhan kana kuatna jati diri...
SN

Antara Wirausaha jeung Dunya Pulitik

Ku Rudi HTamu

  Lahan usaha nyampak di mana-mana. Lakar...
SN

Ludeung Bubuara di Amerika
Mekarkeun Seni Sunda

Ku Rudi HTamu

Matak bungah. Geuning, loba dulur nu dumuk di lembur batur, tapi tetep...
SN

Invéstasi di Jabar
Kudu Ngaraharjakeun Masarakat

Ku Rudi HTamu

Ningkatna karaharjaan moal leupas tina karep jeung kadaék...

Poé Basa Indung Internasional

Ku Rudi HLawang Sakéténg

Kantun urangna, urang Sunda némbongkeun raga katineungna kana hirup...
SN

Ngabebenah TKI, Sangkan Leuwih Boga Jatidiri

Ku Rudi HBéja Potrét

Nasib TKI, pangpangna paraTKW di luar negeri mémang moal laas jadi...
SN

Hukum keur Masarakat,
Lain Masarakat keur Hukum

Ku Rudi HBéja Potrét

Nanjeurkeun kaadilan hukum, mémang lain perkara gampang. Kasadaran...
SN

Bebenah Bandung! Beresihkeun Bandung!

Ku Rudi HBéja Potrét

Kekecapan Bandung pangjugjugan, Bandung pangirutan, méh...
SN

Ti Bandung
keur Palestina nu Katideresa

Ku Rudi HBéja Potrét

Nasib bangsa Palestina kadungsang-dungsan. Sanajan geus diaku ku PBB, tapi...
SN

Jalan Ruksak Parna
Wisata Green Canyon Ciamis Teu Bisa Kukumaha

Ku Rudi HBéja Potrét

Keur nu rék sukan-sukan atawa piknik ka Tatar Jawa Barat Pakidulan...
SN

Nalungtik Hasan Mustapa, Ngoréhan Islam dina Kasundaan

Ku Rudi HTamu

Dina diri Hasan Mustapa, Islam-Sunda lir gula jeung peueutna.  Naha ayeuna aya kénéh nu kawas kitu?  Dr. H. Asep Salahudin, M.Ag., panalungtik Hasan Mustapa bruk-brak ka...
SN

Patani Ngégél Curuk, Balukar Kapitalis Katalanjuran

Ku Rudi HRumpaka

Nu jadi andelan can jadi kaagulan. Kawas tatanén, can jadi lahan usaha nu ngaraharjakeun patani. Malah, kekecapan ‘patani kari daki’, masih kénéh jadi cap kamiskinan nu hésé...

Karep HIMPI Jabar Loba Juragan Pangusaha Pribumi di Tatar Sunda

Ku Rudi HLaporan

Jawa Barat nu katelah Tatar Sunda téh sugih. Matak bétah arusaha. Balukarna, nu rék usaha ka Jawa Barat gé terus merul. Tapi, karaharjaan di tatar Parahiyangan, nepi ka ayeuna tacan matak nyugemakeun padumukna. Naha bet kitu? Yedi Karyadi, Ketua Umum BPD HIPMI Jabar bruk-brak ka...