• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Rubrik Laporan


SN

Kota Ayar Gedébagé
Antara Pangharepan jeung Kahariwang

Ku Ayie SundanaLaporan

Gedébagé teu weléh jadi kembang carita. Kitu téh, lantaran ieu wewengkon wétan kota Bandung téh keur ubyag ngawangun. Di antarana, bakal ngadeg Teknopolis. Tangtu, loba nu neundeun harepan, ngan nu hariwang ogé teu...
SN

Dikukuntit Karisi
Barudak Leungiteun
Panyalindungan

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Taya deui daérah nu bener-bener aman keur barudak. Sakola, pangajian,...
SN

BPBDK
Ngokolakeun Daérah

Ku RumpakaLaporan

Mun dicokot gancangna, urang sebut balé basa. Pangna kitu téh...
SN

Aweuhan Tatar Pantura
Nguatan Tatapakan Sunda

Ku Ensa WiarnaLaporan

Gupernur jeung para pajabat séjénna téh bras-brus...
SN

Napsirkeun KAA
Napakkeun Kakuatan Bangsa

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Waktu harita, genep puluh taun ka tukang, Konferensi Asia Afrika (KAA)...
SN

Napak Tilas KAA
Manggungkeun Dangiang Bandung

Ku RumpakaLaporan

Sumanget Bandung, peurah Dasa Sila Bandung, parat ka satungkebing jagat!...
SN

Ilang Lahan
Butuh Panyalindungan

Ku Rudi HLaporan

Ngarobah lahan, rayat mah teu butuh saukur keur...
SN

PON Kasalapan Welas
Ngukur Jabar di Tingat Nasional

Ku RumpakaLaporan

Rupa-rupa ukuran ajén-inajén propinsi di tingkat...
SN

Ngabebenah Bandung
Lain Ngabebetah Batur

Ku Rudi HLaporan

Lahan subur pasawahan jeung pakebonan Gedebage, bakal salin rupa jadi...
SN

Leuit Paré Tatar Sunda
Kari Dongéngna

Ku Dede&NunkLaporan

Urang Sunda baheula boga kabiasaan neundeun paré di leuit, minangka...
SN

Nyawalakeun Sunda
Makalangan di Nasional

Ku Rudi HLaporan

Urang Sunda beuki loba nu pinter, bakal beuki nyundut kaludeung...
SN

Jadi Pribumi Mandiri
Nyegah Kuli Katalangsara

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Lunta jauh, loba nu alatan kapaksa. Da, saperti nu mariang ka luar nagri, jadi...
SN

Museum Reungit
Nyegah Ancaman Sato Leutik

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Reungit, naon bahayana? Ukur ditepak gé paéh saharita. Tapi,...
SN

Waktuna Silihélédan

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Ilaharna, béda pilihan bisa nimbulkeun pacéngkadan. Tapi, ulah nepi...
SN

Milih Pamingpin
Ulah Ngimpi Méméh Saré

Laporan

Impian mah can tangtu jadi kanyataan. Malah, bisa nyalahan! Komo deui,...
SN

Politik Ulah
Diabur Teuing

Ku Rudi HLaporan

Kakawasaan mah peueutan, lir madu awa gula. Kawas sireum ngambeu gula, nu...
SN

Ngajurung Kaludeung Sunda

Ku Ensa/UnayLaporan

Loba nu ngangluh, magar urang Sunda teu loba nu...
SN

Kakarén Sora Silung
Lima Taun ka Tukang

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Jangji kiwari lain nu bihari.  Da, nu bakal kasorang mah, tacan...
SN

Ngundeur Sora ti Tatar Sunda

Ku Ensa WiarnaLaporan

Sora rayat pada marebutkeun. Kitu téh, prah di mana-mana. Nu miharep sora...
SN

Ngalanglang Gunung Kumbang, Nyusud Tapak Sunda Bihari

Ku Ayie SundanaLaporan

Salasa Kaliwon, 25 Fébruari 2014, ti mimiti wanci janari, masarakat anu...
SN

Caleg nu Arunggul
Kasilih Kawijakan Partéy

Ku Rudi HLaporan

Héabna milih wakil rayat 2014 geus karasa di mana-mana. Para calon...
SN

Ngajaga Sunda
Ulah Leungit di Brebes

Ku Ayie SundanaLaporan

Basa Sunda lir anak teré. Taya nu ngurusna kalayan daria. Diajarkeun...
SN

Méméh Milih
Waktuna Nyidikkeun Piliheun

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Pilihan législatif ukur bubulanan deui. Perelu tatapakan dina...
SN

Kamus Utama Basa Sunda

Ku Eep NRLaporan

Moal lila deui, urang Sunda bakal boga kamus basa Sunda panglengkepna. Leuwih...
SN

Ngajaga Lembur
Nguatan Kamandirian Rahayat

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Nguatan ékonomi, nguatan kamandirian. Ka dituna, nguatan lembur...
SN

Tina Kareta Monorel
Nyawang Urut Talaga Bandung

Ku Ayie SundanaLaporan

Bandung téh lengkob disawang ti pagunungan mah. Tah,  engké mah,  pamandangan nu kawas kitu téh  bisa  ditingal  tina  monorel. Ngan, iraha...
SN

Pamingpin Leungit Karisi
Balukar Poho kana Amanah

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Loba nu hayang jadi pamingpin. Padahal, loba conto manten pamingpin...
SN

Anugerah Budaya Kota Bandung 2013
Panyungkal Kreativitas Seni

Ku Dian HendrayanaLaporan

Jam satengah dalapan, malem Kemis (28/8)....
SN

Capres ti Tatar Sunda
Ngahudangkeun nu Keur Tibra

Ku RumpakaLaporan

Nyantek kana pilihan presiden, loba ngaran capres...
SN

Sa-Abad Paguyuban Pasundan

Ku Rudi HLaporan

Saabad ka tukang, 20 Agustus 1913, ngadeg Paguyuban Pasundan. Tujuanana,...
SN

Galindeng És Lilin di Nagara Babah

Ku Dede SyafrudinLaporan

Lagu És Lilin kaasup lagu ti tatar...
SN

Pamingpin Kudu Ngarampa
Kereteg Haté Masarakat

Ku Ensa WiarnaLaporan

Nu diasongkeun ku pamingpin, can tangtu kalandep...

Pamingpin Kudu Ngarampa
Kereteg Haté Masarakat

Ku Ensa WiarnaLaporan

Nu diasongkeun ku pamingpin, can tangtu kalandep ku masarakat. Ku...
SN

Pamingpin
Mahing Kiruh ti Girangna

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaLaporan

Pilihan gubernur geus lila lekasan. Bulé hideungna geus puguh. Tapi,...
SN

Nguatan Seni Tradisi
Mahing Jati Kasilih ku Junti

Ku Ensa WiarnaLaporan

Seni lain ukur kalangenan, da boga maksud. Tujuanana, di antarana nguatan...
SN

Nguatan Akar
Mahing Koperasi Jadi Korban

Ku Ensa WiarnaLaporan

Koperasi harepan masarakat. Kitu téh, lantaran écés...
SN

Ngubaran Bangsa Reformasi Jilid Dua

Ku RumpakaLaporan

Karaharjaan rahayat di mana boa. Nu écés  beuki loba...