• Follow us on Twitter
  • Follow us on Facebook

Rubrik Tamu


SN

Nataharkeun Politikus
‘Gaya’ Tatar Sunda

Ku Rudi HTamu

Béda cai béda tampian. Kitu deui dina urusan politik....
SN

Ngatik Ulah Ukur Nyarita

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Teu cukup minterkeun otakna ngatik mah. Nu teu éléh...
SN

Ngukur Kakuatan Ékonomi Jabar
Mapag Pasar Bébas ASEAN

Ku Rudi HTamu

Agung Suryamal S.; Pasar bébas ASEAN nu...
SN

Milih Gurat
Marengan Umat

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Munggah haji misti daria. Kudu titih-rintih tur ati-ati. Kituna téh...
SN

Sunda
Kudu Wani Balap

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Ukur ngadagoan wanci nu mustari, bisa jadi tinggaleun manten. Kawas nu...
SN

Jadi Dubes Qatar
Teu Poho ka Tatar Sunda

Ku RumpakaTamu

Tina ngadéngékeun radio, jadi cukang lantaran ngamancanagara....
SN

Ngariksa Lembur Sunda
Butuh Ketak Inohong

Ku Rudi HTamu

Jawa Barat nu katelah Tatar Sunda téh sugih jeung pikabetaheun. Balukarna,...
SN

Dunya Atikan
Ulah Dikiruhan Politik

Ku Rudi HTamu

Lembaga atikan mah teu kurang-kurang. Nyampak di mana-mana. Tapi, hanjakal can...
SN

Nyaah ka Jawa Barat
Mawa Unpad Manggul Maslahat

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Ngalanglang buana, teu poho ka pamiangan. Kitu pakarepan pihak-pihak nu aya...
SN

ITB Ngamancanagara
Henteu Poho ka Sarakan

Ku Ensa/UnayTamu

Sohor ka jauhna, teu poho ka pamiangan. Kitu Insitut Teknologi Bandung (ITB)...
SN

Miara Kaséhatan
Ulah Mopohokeun Resép Karuhun

Ku Rudi HTamu

Kudu ditiung méméh hujan! Kitu ceuk papatah kolot mah....
SN

Napak Kana Budaya
Nguatan Karakter Bangsa

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Ngawujudkeun karakter bangsa, jinek jadi udagan pamarentah. Ngan udagan...
SN

Nganti Jamaah Haji
Nyeungitan Lemah Cai

Ku Rudi HTamu

Munggah haji misti daria. Kudu titih-rintih tur ati-ati. Kituna téh...
SN

Nguatan Sajarah
Mageran Paripolah

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Lalampahan mangsa ka tukang, bisa jadi luang jeung pangalaman. Mangpaatna, lain...
SN

Ngajak Umat
Balik kana Jatidiri

Ku Rudi HTamu

Mangsa-mangsa harénghéng balukar béda pilihan,...
SN

Napakkeun Bangsa
kana Moral Agama

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Héabna milih presiden, mingkin  panas, ‘karérab’...
SN

Taman Budaya
Miara Kapunjulan Seni Tatar Jabar

Ku Ensa WiarnaTamu

Lir taman  nu teu weléh miara jeung mekarkeun tutuwuhan. Kitu deui...
SN

Larapna Politik
Kudu Maslahat

Ku Rudi HTamu

Pésta démokrasi milih wakil rayat kari prakna. Nu dipiharep...
SN

Sunda Lain Bangsa Kelas Dua

Ku Ensa/UnayTamu

Satata! Taya nu istiméwa! Kitu...
SN

Sunda Jaya
Kudu Daék Ngalumbara

Ku Rudi HTamu

Budaya Sunda téh kudu jaya. Carana?...
SN

Ngalarapkeun Élmu Karuhun
Mulangkeun Kajayaan Patani

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Kajayaan patani, sirna duka ka mana. Nu puguh mah, nu tani kari daki! Tapi,...
SN

Ngadumaniskeun Ulama Umaro
Sangkan Islam Leuwih Kuat

Ku Rudi HTamu

Islam nu kuat, lantaran umatna nu kuat. Kakuatan umat kawas kitu, misti terus...
SN

Miara Budaya Sunda
Malar Teu Diaku Deungeun

Ku Ensa/UnayTamu

Teu jarang hasil karancagéan karuhun diaku dengeun. Balukarna, turunanana...
SN

Tatar Jabar
Jadi Pakalangan Deungeun

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Démokrasi di ieu nagri, bisa ngeunteung ka Jawa Barat. Ngan, keur...
SN

Mémérés Bandung
Pribumi Ulah Pundung

Ku Ensa WiarnaTamu

Bandung lir pangauban. Kaseundeuhan jalma-jalma ti jauhna. Ngan, pribumi mah loba...
SN

Metakeun Jurus
Ngahudang Kaludeung Sunda

Ku Ensa/UnayTamu

Urang Sunda kudu kuat. Carana, maké padika hirup nu geus kauji ti...
SN

Ngubaran Bangsa
Mukakeun Haté Sina Beunta

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Aturan mah teu kurang-kurang. Nyampak di mana-mana. Tapi, teu...

Léngkah Pamuda
Butuh Conto nu Tiheula

Ku Rumpaka, RumpakaTamu

Pamuda butuh conto. Kitu deui dina léngkah-léngkahna. Ngan,...
SN

Najan Euweuh Batur
Sunda Kudu Wani Makalangan

Ku Ensa/UnayTamu

Urang Sunda kudu gedé kawani. Ludeung makalangan di mana waé...
SN

Wanoja Sunda Kudu Ludeung dina Pulitik

Ku Rudi HTamu

Mun wanoja hengker,  éta kahengkeran téh bakal jadi...
SN

Kagiatan Da’wah
Antara Ngigelan Jaman jeung Tinggal Igel

Ku Rudi HTamu

Pangpangna di bulan Romadon, kagiatan...
SN

Rayat Sangsara
Balukar Teu Narima Hakna

Ku Rudi H. Tarmidzi jeung Ensa WiarnaTamu

Harepan hirup jeung huripna jauh tangéh. Nu écés...
SN

Jurus Ampuh
Ngahijikeun Kakurangan Jadi Kapunjulan

Ku RH. TarmidziTamu

Niténan nu boga karep jadi pamingpin jeung calon anggota...
SN

Demokrasi Salah Larap
Butuh Watesan Kabébasan

Ku Ensa WiarnaTamu

Demokrasi di urang mengpar tina tatapakanana. Nu kuduna pamaréntahan...
SN

Wanoja Sunda Ulah Gampang Katipu

Ku Ayie SundanaTamu

Baheula mah pendidikan keur kaum...
SN

Antara Wirausaha jeung Dunya Pulitik

Ku Rudi HTamu

  Lahan usaha nyampak di mana-mana. Lakar...
SN

Antara Matematika jeung Layung Soré

Ku Ensa/UnayTamu

Dunya akademik jeung seni gumulung dina dirina. Léngkahna di...
SN

Ludeung Bubuara di Amerika
Mekarkeun Seni Sunda

Ku Rudi HTamu

Matak bungah. Geuning, loba dulur nu dumuk di lembur batur, tapi tetep...